Yilkins

Winnaar van de Power-Gen Dragons Dan competitie

Tijdens de Power-Gen Renewable Energy World Europe-conferentie 27-29 juni 2017 in Keulen, Duitsland, heeft Yilkins de Energy Innovations Award uit handen van Leon Pulles, lid van de adviesraad van Power-Gen Europe ontvangen.

POWER-GEN Europe en Renewable Energy World Europe hebben dit uitgebreide conferentieprogramma van wereldklasse georganiseerd. Het is bedacht en ontworpen voor en door de industrie. Dit meest prestigieuze conferentie in de industrie voor energieopwekking biedt geweldige kansen om te netwerken met toonaangevende organisaties en andere stakeholders en belanghebbenden.Onderkant formulier

Tijdens de Energy Innovations Dragon’s Den, die op 29 juni 2017 op POWER-GEN werd georganiseerd, werden toonaangevende startende bedrijven uitgenodigd om hun ideeën te presenteren aan een internationaal publiek van energieprofessionals. Na elke pitch werden er vragen gesteld door een ervaren commissie.

Leon Pulles merkte op: ‘’De propositie van Yilkins heeft echt het potentieel om een ​​enorme bijdrage te leveren aan de klimaatuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Hun uiterst efficiënte en concurrerende droogtechnologie biedt de mogelijkheid biomassareststromen beschikbaar te maken voor energie- en producttoepassingen die tot nu toe waren vergrendeld. Bovendien heeft Yilkins in slechts twee jaar tijd concrete resultaten kunnen behalen door hun snelle ontwikkelingstraject, van idee tot commerciële demonstratie. Op deze manier levert Yilkins op korte termijn een reële bijdrage aan CO2-reductie.’’

Bekijk hieronder het interview met Rob Voncken, CEO Yilkins

Yilkins Drooginstallaties

  • Nieuw eigen ontwerp- en productieproces
  • Volledig aangepaste ontwerpoplossingen: technisch, operationeel en financieel
  • Flexibel team met een schat aan ervaring en kennis
  • Persoonlijk, creatief, open en transparant
  • Klantgericht
  • Innovatief

Onze oplossingen voor het drogen van biomassa-residuen ontwikkelen en produceren wij zelf. Om deze innovatieve technische processen mogelijk te maken, ontwerpen en bouwen wij steeds weer nieuwe hoogwaardige installaties. Door elke keer weer te testen en te onderzoeken krijgen we steeds meer kennis, ervaring en nieuwe inzichten over duurzame energiebronnen.

Onze technologie is ontworpen om de winstgevendheid van het technische proces te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen. Onze duurzame droogingsinstallaties maken we op maat, bieden we tegen de laagste investerings- en operationele kosten en installeren we lokaal: daar waar de biomassa-residuen zijn.

Yilkins bestaat uit een flexibel team met jarenlange ervaring en kennis in de processing industrie: het drogen en de opwaardering van biomassa naar duurzame grondstoffen. Doordat we kritisch kijken naar ideeën, aannames en benaderingen, worden onze installaties en concepten alsmaar duurzamer.

Bij Yilkins denken we mee met onze klanten over hoe zij de duurzaamheid van hun industriële activiteiten kunnen optimaliseren. Wij staan onze klanten bij vanaf het begin van het proces – tot aan het afzetten van de gedroogde producten op de markt en de ontwikkeling van de waardeketen.

Hoe het eindproduct van onze installaties er precies uitziet – is aan onze klanten. Bij Yilkins evalueren we de problemen, uitdagingen, doelen en behoeften van iedere klant. Het resultaat is een milieuvriendelijke en innovatieve oplossing op maat.

Wij passen de basisprincipes van de Swirling Fluidized Bed-technologie op een innovatieve, revolutionaire manier toe en bieden een totaal concept. We kunnen onze installaties op kleine schaal ontwerpen en bouwen, installeren en onderhouden.