Yilkins

Yilkins pellet vervangt steenkool voor de productie van warmte

De klant stookt hun ketels die warmte produceren om producten, zoals gras en luzerne, te drogen nog steeds op steenkool.

Vraag klant

De overheid gaat het gebruik van steenkool verbieden en daarbij is een stap naar gas ook geen oplossing meer. Dus hoe kunnen wij het maken van warmte verduurzamen met een duurzame brandstof en met minimale -of geen –  aanpassingen aan onze installaties.

Oplossing

De getorrificeerde Yilkins pellet heeft eigenschappen conform die van steenkool – 20 GJ t.o.v. 25 GJ verbrandingswaarde – en deze pellets kunnen zonder problemen worden bijgemengd in de bestaande kolenketels. Het bijmengingspercentage kan tot 100% maar de route erna toe zal proefondervindelijk worden vastgesteld.

Voordelen klant

Door gebruik te maken van de SDE+ subsidie kan de klant met minimale investeringen en tegen gelijkwaardige kosten zijn proces honderd procent verduurzamen en is daarmee gereed om de concurrentie op de Europese markt aan te kunnen.

Download onze brochure

Lees alles over onze duurzame drooginstallaties en haar belangrijkste eigenschappen in onze brochure. Geef uw naam en e-mailadres op en download de brochure in pdf!