Yilkins

Biomassa partij in Friesland

De vraag naar duurzame warmte uit biomassa neemt steeds meer toe. Deze partij wil daarin kunnen voorzien. Vanuit een circulair economie concept proberen zij lokale kringlopen te sluiten. Vrijkomende houtstromen (snoeihout) uit landschapsbeheer willen zij terug leveren als hernieuwbare energie.

 

Vraag klant

De klant heeft snoei- en tophout ter beschikking en wil op lokale schaal, mede ondersteunt door provincie en gemeentes uit Friesland, deze biomassa inzamelen, omzetten in pellets en lokaal terug leveren als warmte.

Oplossing

De klant zocht een technologie die het op deze kleine, lokale schaal mogelijk maakt om biomassa om te zetten in een energiedrager. De Yilkins Multiflex installatie is dé oplossing om dit te kunnen realiseren!

Voordelen

De Yilkins installatie maakt in deze situatie een duurzame, lokale business case mogelijk met een rendement van meer dan vijftien procent. Daarbij zal een getorrificeerde pellet worden gemaakt waarmee op zeer efficiënte wijze duurzame energie kan worden geproduceerd met zeer lage emissies en stofuitstoot.

Download onze brochure

Lees alles over onze duurzame drooginstallaties en haar belangrijkste eigenschappen in onze brochure. Geef uw naam en e-mailadres op en download de brochure in pdf!