Yilkins

De kracht van de natuur inzetten

Om de duurzaamheid van onze aarde te verbeteren, is het noodzakelijk dat we minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. De fossiele energiebronnen in onze moderne wereld raken namelijk uitgeput. Biomassa is de toekomst. Dit bewustzijn inspireert ons bij Yilkins. Wij geloven dat we de kracht van de natuur verstandig kunnen inzetten door toe te passen in slimme technologie. Daarom ontwerpen en bouwen wij innovatieve, hoogwaardige installaties die o.a. duurzame producten genereren. Het gebruik van onze unieke installaties zorgt voor minder afhankelijkheid van fossiele energietoepassingen en helpt de milieu-impact van industriële activiteiten te verminderen.

Een circulaire economie voor de toekomst

Wij zien het als onze missie om een bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving. Dit is in het belang van iedereen – onze huidige en toekomstige generaties. Daarom blijven we doorgaan met slimme technologische ontwikkelingen en het bevorderen van de economische circulariteit. Zo’n circulaire economie is de toekomst. Circulariteit voorkomt afvalstromen en maakt dat bedrijven hun eigen productieafval waardevol gebruiken en upgraden tot duurzame producten. Bijvoorbeeld om warmte, elektriciteit of koeling te produceren.

Duurzame grondstoffen in het bedrijfsleven

Onze ambitie is om duurzaamheid in het bedrijfsleven te bevorderen en om het maximale potentieel te ontdekken van biomassa en organische (rest)materialen. Ons streven is om de beste processen te ontwikkelen om daarmee producten met een hoge toegevoegde waarde te produceren. Met onze kennis en ervaring stemmen we bij Yilkins elk project – met haar specifieke installatie(s) – af op de specifieke wensen en doelen van onze klanten. Onze technologie maakt hen minder afhankelijk van fossiele energiebronnen en vermindert de milieu-impact van hun industriële en commerciële activiteiten. Zo stellen we hen in staat om duurzamer te worden, op een manier die voor hen commercieel interessant is.

Heeft uw bedrijf of organisatie interesse in het ontwikkelen van een duurzame waardeketen?

Om de resultaten van uw industriële activiteiten te verbeteren? Bij Yilkins staan we klaar om samen met u de uitdaging aan te gaan: van onze wereld een duurzamere plek maken voor onze huidige en toekomstige generaties.
Neem gerust contact met ons op.

Contact

 

Yilkins drooginstallaties

  • Nieuw eigen ontwerp- en productieproces
  • Volledig aangepaste ontwerpoplossingen: technisch, operationeel en financieel
  • Flexibel team met een schat aan ervaring en kennis
  • Persoonlijk, creatief, open en transparant
  • Klantgericht
  • Innovatief

Onze oplossingen voor het drogen van biomassa-residuen ontwikkelen en produceren wij zelf. Om deze innovatieve technische processen mogelijk te maken, ontwerpen en bouwen wij steeds weer nieuwe hoogwaardige installaties. Door elke keer weer te testen en te onderzoeken krijgen we steeds meer kennis, ervaring en nieuwe inzichten over duurzame toepassingen.

Onze technologie is ontworpen om de winstgevendheid van het proces te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen. Onze duurzame drogingsinstallaties maken we op maat, bieden we tegen de laagste investerings- en operationele kosten en installeren we lokaal: daar waar de biomassa-residuen zijn.

Wij zijn een flexibel team en hebben jarenlange ervaring en kennis in de processing industrie: het drogen en de opwaardering van biomassa naar duurzame brandstoffen. Doordat we kritisch kijken naar ideeën, aannames en benaderingen, worden onze installaties en concepten alsmaar duurzamer en efficienter.

Bij Yilkins denken we mee over hoe onze klant de duurzaamheid van haar industriële activiteiten kan optimaliseren. Wij zijn haar van dienst vanaf het begin van het proces – tot aan het afzetten van de gedroogde producten op de markt en de ontwikkeling van de waardeketen.

Hoe het eindproduct van onze installaties er precies uitziet – is aan onze klanten. Bij Yilkens evalueren we de problemen, uitdagingen, doelen en behoeften van iedere klant. Het resultaat is een milieuvriendelijke en klantgerichte oplossing op maat.

Wij passen de basisprincipes van de Fluidized Bed technologie op een innovatieve, revolutionaire manier toe en bieden een totaal concept. We kunnen onze installaties op kleine schaal ontwerpen en bouwen, installeren en onderhouden.

Download
onze brochure

Lees alles over onze duurzame drooginstallaties en haar belangrijkste eigenschappen in onze brochure. Geef uw naam en e-mailadres op en download de brochure in pdf!