Yilkins

Afvalverwerker in Noord Holland die laagwaardige reststromen omzet naar waardevolle producten, ‘local-for-local’

Deze afvalverwerker verwerkt ook GFT & snoei- en tophout stromen en is het hun partner op zoek naar een duurzame en waardevolle toepassing van deze producten.

Vraag klant

De partij wil graag op lokale schaal de laagwaardige stromen omzetten in waardevolle producten. Op deze manier kan zij haar klanten helpen om de duurzame transitie te starten en te realiseren.

Oplossing

Door het toepassen van het Yilkins Multiflex concept kan, met behulp van het torrefactie proces,  vanuit de beschikbare laagwaardige stromen een Yilkins pellet gemaakt worden. Deze pellet heeft een hoge calorische waarde en garandeert lage emissies (ook fijnstof) na verbranding.

De partij kan, op deze manier, met haar partners de cirkel sluiten. Het ingezamelde materiaal op gemeentelijke locaties wordt ‘omgezet’ naar energie en kan terug geleverd worden aan dezelfde gemeentes.

Voordelen

Het ‘local-for-local’-principe biedt een groot voordeel. Door de mogelijkheid om lokaal de laagwaardige stromen om te zetten in een Yilkins pellet – dé duurzame energiedrager – ontstaat een duurzame business case en kan er een bijdrage geleverd worden aan de energietransitie bij de aandeelhouders.

Download onze brochure

Lees alles over onze duurzame drooginstallaties en haar belangrijkste eigenschappen in onze brochure. Geef uw naam en e-mailadres op en download de brochure in pdf!